Powered By Blogger

неделя, 15 декември 2013 г.

Рицар на годината...






2012-та 
(при учредяване на командерията)

Вестник "Стандарт" е българската медия с номинация за награда от ООН. Предложението внася Орденът на рицарите тамплиери на Йерусалим Велик Приорат-България. Той е асоцииран член на ООН и всяка година номинира обществени каузи за приз на световната организация .
"Номинираме "Стандарт" за наградата на ООН прозрачност, отчетност и отговорност заради огромния принос за служба към обществото и за ролята му при отстояването на християнските ценности и за подкрепата му на дейността на Ордена", каза Великият приор Румен Ралчев по време на годишния благотворителен бал на рицарите тамплиери.

"С кампанията "Чудесата на България" вестник "Стандарт" се откроява много ясно между другите медии като медия, която работи изключително в полза на своите читатели и България-прозрачно и коректно. Изключителни заслуги за това има и главният редактор на вестника г-жа Славка Бозукова", допълни още Ралчев. И връчи кристална пластика със знака на тамплиерите на главния редактор на "Стандарт".

„Сърдечно благодаря за високото отличие. Благодаря на Ордена, че вижда заслугите на вестник "Стандарт" и националната кампания „Чудесата на България". То е признание за каузите, които Стандарт отстоява", заяви Бозукова. Мисията и на „Чудесата на България" и Ордена на тамплиерите е да следват познанието, светлината и добротата, отбеляза още тя. Най-голямото чудо е България, да се гордеем с родината си, каза още Бозукова по време церемонията и бе аплодирана от братята и сестрите членове на Ордена.

Запознати припомниха, че преди две години главният редактор на вестник "Стандарт" Славка Бозукова бе удостоена от Ордена със Златен медал за заслуги I степен заради националната кампания "Чудесата на България". Тамплиерите аплодираха и идеята през следващата година каузата за Чудесата да стане обща за шест държави от Балканите.
„През следващата година кампанията „Чудесата на България" ще представи общи туристически маршрути за Балканите и вместо разделение ще търсим единност", каза още главният редактор на "Стандарт".

Станалото традиционното за рицарите благотворително събитие се състоя в събота вечерта в тържествената зала "София" на столичния хотел "Кемпински-Зографски". Над 300 гости от различни общества откликнаха на поканата на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим Велик Приорат - България. И аплодираха тазгодишният рицар-кметът на Разград Денчо Бояджиев. „За пръв път призът е уникална статуетка на рицарят-тамплиер от Пазарджик Спас Киричев. „От тук нататък всеки рицар на годината ще получава точно такава статуетка, каза по време на церемонията Ралчев. Номинацията на вестник "Стандарт" и кметът на Разград Денчо Бояджиев за рицар на годината е взето с единодушно гласуване от Великия съвет на 3 декември, стана ясно по време на тамплиерския благотворителен бал. Тамплиерите отбелязаха, че Бояджиев има изключителни заслуги за развитието на Разград не само като кмет, а като обединител и радетел на християнските и общочовешките ценности. Градоначалникът прие признанието за заслуги и съпричастност към Ордена. Това е тържествен миг за мен, защото държа в ръцете си приз, който не го приемам само като признание за моята скромна особа,а като признание за всички мои братя и сестри, с които бяхме първопроходците на тамплиерството в пазвите на Лудогорието", каза Бояджиев. „Нашата мисия има все повече сподвижници и радетели в разградския регион", допълни още градоначалникът.

По време на годишния си бал тамплиерите събраха от няколко хиляди лева чрез благотворителен търг на картини и символи в полза на хора в неравностойно положение.

материал от електронното издание
на вестник Стандарт 

Няма коментари:

Публикуване на коментар