Powered By Blogger

неделя, 19 януари 2014 г.

Физическо обяздване на страстта (по Габриел)....


                                                                                                                             18+




снимка NET




ТРИНАДЕСЕТА ГЛАВА

„ШОН”

Стояха заедно на верандата и наблюдаваха залеза. В безбрежното небе почти нямаше облаци, а то самото се променяше от златисто до зеленикавосиньо, докато не придоби тъмно синия цвят на космическите дълбини. Пустинята тънеше в тишина. Горите от сагуаро и окотило стърчаха в черни силуети открояващи се ярко на фона на вечерното небе. Звездите започнаха да блещукат със студения блясък на диаманти върху тъмносиньо кадифе. Чуваха как кобилата преживя доволно овеса, който и бяха дали.
-      Старомодно, нали? – рече Идън – Някои от най-красивите неща са старомодни. Залезите, дъгите, любовта.... – Тя се облегна на перилата и опъна ръце. Той обгърна с поглед слабия и женствен силует на фона на небето. Косата и беше станала още по-дълга. Вечерният ветрец развяваше дългите меки къдрици. – Обичам това място. Не понасям Калифорния. Винаги съм я ненавиждала. Всички искат да отидат там, но там всичко е мираж. Повярвай ми. Куп обещания, които никой не удържа. А после куп прецакани хора. Това не е истинската Америка. Това тук е Америка. Това е сърцето на Америка.
Джоуел беше нащрек от напрежението, което го изпълваше, и почти не слушаше разсъжданията и. Идън го докосна по ръката.
-      Не мисли повече за тях. Тръгнаха си.
-      Но ще се върнат.
-      Заблудих ги.
-      Но не за дълго.
-      Вероятно дори няма да се направят труда да проверят. А и да го направят ще помислят, че аз съм тази, която им казах, че съм. Ще си дадат сметка, че онази жена просто е действала от злоба.
-      Ще се върнат – продума той през стиснати зъби. – Всичко свърши, Идън! Имаме около седмица. Може би и по-малко. Ще трябва да се махнем оттук.
-      Ще отида с теб навсякъде – каза тя простичко.
-      Майка ти е готова да плати откупа. Ще го взема. И после ще те върна при нея.
-      Не говориш сериозно!
-      Говоря напълно сериозно – Той наблюдаваше чистия и младежки профил на фона на небето. – Може би напоследък ти дадох малко повече свобода. Но аз все още съм твой похитител.
-      Не е вярно. Ти си мой приятел.
-      Не се заблуждавай – отвърна той грубо. – Аз съм твой враг.
Тя замълча за доста дълго време.
- Напоследък не съм си мислила за дрога. -  каза тя                  най-накрая. – Понякога цели часове наред.
-      Добре.
-      Мислех за теб.
Той се насили да говори нормално.
-      Вече никога няма да имаш нужда от наркотици. Свободна си.
-      Не, не съм свободна. Не бих се справила без теб.
-      Не казвай това – каза той рязко.
-      Но това е истината!
-      Какви фантазии ти се въртят в главата сега? – Той се обърна към нея. – Не сме актьори в някакъв холивудски филм. Забрави! Няма как да живеем щастливо до края на дните си!
-      Можем да преодолеем това...
-  Не можем! Идън, отсега нататък, ти ще трябва да направляваш живота си. Без наркотици. Без ничия помощ. А аз ще изчезна. Никога повече няма да се видим.
-      Знаеш, че не можеш да го направиш – отвърна му тя спокойно.
-      Точно това ще се случи.
Тя го пагали по бузата.
-      Обичам те.
Джоуел отблъсна ръката и.
-      Исусе! Та ти дори не ме познаваш.
-      Знам достатъчно за теб.
Избухналата в него ярост го накара да удари с юмрук дървените подпори. Те се разклатиха.
-      Мислиш, че мога да те отвлека за десет седмици, да взема десет милиона от майка ти и да обява примирие? – Пръстите му се забиха в ръката и. – Ти си дете, Идън. Мислиш като дете, говориш като дете.В момента, в който те пусна на свобода, тя ще извика полицията. Онези ченгета ще се върнат тук с цялата полиция на област Пима.
-      Аз ще я спра.
-      Никой не може да я спре. Може би ще организира фалшивото ми самоубийство, както е направила с твоя приятел Ръсти. Куршум в мозъка.
-      Не споменавай това! – извика тя и гласът И се пречупи.
- Всичко свърши, Идън! Свърши! Аз ще трябва да продължа започнатото. Никога повече няма да мога да се доближа на по-малко от сто и петдесет километра от теб.
Тя се вкопчи в него.
-      Ще се справим! Няма да те оставя, Джоуел. Казваш, че ще ме изпратиш обратно при нея. Но това е само израз. Никога не съм живяла с майка ми, не и от както бях на четиринадесет. Обичах я, но нямам нищо общо с нея.
-      Идън...
-    Ако ми позволиш да говоря с нея ще оправя нещата. Ще и кажем да си задържи десетте милиона...
-      Не! Тя трябва да плати...
-   Ти вече си отмъсти, Джоуел. Каквото и да имаш против нея, тя вече си е платила. Усетих го по гласа и. Нарани я. Нарани я дълбоко. Достатъчно е.
Той я отблъсна и се отпусна тежко на стола. Обхвана с ръце слепоочията си. Главата му щеше да се пръсне от болка.
Тя го докосна нежно по рамото.
-      Те ще разберат само онова, което аз им кажа, Джоуел.А аз няма да им кажа нищо.
-      О, Идън! – простена той. – Ти си толкова наивна.
Идън седна до него.
-    Имам нужда от теб – каза простичко. – Ти ме спаси. Сега си отговорен за мен.
Джоуел поклати безмълвно глава.
-      Ако сега се върна само след една седмица пак ще започна да се боцкам. Нямам надежда, която да ме крепи. – Тя положи копринената си глава на рамото му. – Не искам нищо от теб. Просто бъди до мен. И двамата ще продължим. И двамата ще изчезнем. Южна Америка. Канада, може би. Ще си намерим друга къща като тази. Някъде в затънтената провинция...
Идън продължи да говори замечтано. Фантазиите и бяха невинни, оцветени в нежни пастелни цветове. Тя ги осукваше като захарен памук.
Джоуел беше спрял да я слуша. Той седеше в ужасна самота, студен като смъртта. Беше преследвал отмъщението си сляпо, сякаш беше господ. В името на отмъщението той щеше да изгуби всичко. Своя дом. Своята самоличност. Своето спокойствие. И най-вече Идън, единственото живо същество, което някога беше обичал.
Всичко беше един безкраен низ от безсмислени грешки – от самото начало до края. Не трябваше да се свързва емоционално с нея. Ала когато беше видял белезите от иглите, всичко беше тръгнало в погрешна посока. Каква фатална и ужасна грешка.
И сега всичко щеше да се сгромоляса. Беше започнало да излиза от контрол. Той вече не стоеше в центъра на нещата. Плъзгаше се по ръба на бездната.
Носеше се към гибелта си.
Джоуел се изправи и дръпна Идън.
-      Хайде.
-      Къде?
-      Връщаш се обратно в килията.
-      За колко време?
-      Докато настъпи часът да те върна.
-      Джоуел, не!
-      Тръгвай.
Идън започна да се съпротивлява, ала той я буташе към вратата. През последните седмици беше събрала сили. Вече не беше онази торба кокали. Вътре в къщата тя успя да се освободи от него.
-      Не можеш да ме вкараш там! – изрече тя останала без дъх.
-      Вече не е безопасно. Изобщо не трябваше да те пускам навън.
Тя се отдръпна, когато той пристъпи към нея.
-      Няма да се върна долу.
-      Напротив....
-      Не!
Джоуел се спусна към нея. Колкото и да беше бърз, обаче, тя му се изплъзна и извъртя тежкия стол от орехово дърво между тях двамата.
-      Това ще бъде предателство, Джоуел! Ти предаваш нас. Всичко...
-      Не ме карай да те нараня – произнесе той мрачно.
От черните му очи сякаш беше започнал да излиза пламък.
-      Не можеш да ми причиниш това. Не и след всичко което се случи между нас.
-      То изобщо не трябваше да става.  – Той сграбчи стола и го дръпна настрани. Един от краката му се удари в стената.
Идън го изгледа онемяла и се отдръпна.
-      Джоуел, недей....
-      Всичко свърши! Всичко свърши...
Лицето му беше непроницаемо. Приличаше на ужасяваща маска. Той вече не беше нежният, покровителствен мъж, който се беше грижил за нея с такава нежност. Беше се превърнал отново в тъмния войн, проникнал в ранчото и приближил се към нея, неотклонно решен да изпълни замисленото.
-      Какво ти се е случило? – попита тя отчаяно. Очите и се напълниха със сълзи, които я заслепяваха. – Джоуел, спри! Не издържам...
Той я хвана за китката без да и отговори и я дръпна по стълбите, които водеха към мазето.
Продължи да се съпротивлява, ала отчаянието и отслабваше силата на мускулите и.  Тя сграбчи перилото като дете и се запъна на място.
-      Не искам да те наранявам – каза той и тя усети мъката в гласа му.
-      Тогава недей! – помоли тя – Не ни причинявай това!
Той не извръщаше лице към нея.
-      Налага се.
-      Сигурно има и друг начин! Не може да...
-      Няма друг начин. – Той я дръпна за ръката и я завлече надолу.
-      Обичам те Джоуел – плачеше тя – Не мога да го понеса! Не мога да го понеса...
Трябваше да я тегли надоли стъпало подир стъпало, тъй като тя се бореше през целия път. Когато стигнаха мазето беше останал без дъх. Косата и беше разчорлена, а лицето и пребледняло като на призрак.
Джоуел сведе поглед към нея. Изведнъж нещо му проблесна и той си я представи каквато беше някога – болна и мръсна. Беше като подъл удар, който го накара да залитне.
-      Недей – скимтеше жално тя – недей, недей, недей...
Трябваше да се насили да продължи, имаше усещането че се бори с някаква могъща сила. Сякаш минаваше през блата като онези във Виетнам, умът му панически изпращаше съобщения до отслабващите му крайници и само мъртвата тежест на собственото му съществуване го влачеше надолу. Беше толкова тежка и толкова мъчно я тикаше напред.
На вратата на килията силите почти му изневериха. И двамата се бореха да си поемат въздух. Той направи гигантско усилие и я дръпна в малката сива стая.
-      Ако ми причиниш това – заплаши тя, - никога няма да ти простя! Ще се самоубия!
-      Само за малко е – продума той отчаяно.
-      Ти ме унищожаваш! Недей, недей....
-      Успокой се.
-      Не можеш да ме натикаш в дупката така! – изкрещя тя. – Ще се надрусам веднага щом изляза оттук. Ще се надрусам с толкова много хероин, че никога повече няма да се събудя!
-      Няма.
Очите и се бяха превърнали в малки процепи, които изкряха диво в зелено.
-      И вината ще бъде твоя. Ще се надрусам със свръхдоза, Джоуел. Ще се изчукам с всеки мъж когото срещна, за да взема достатъчно пъри, и после ще се надрусам с цялото количество, което успея да си купя. И вината ще е твоя!
Крехкият му самоконтрол се пречупи.
-      Това е Твоят скапан живот! – изкрещя той. – Прави каквото искаш.
Отчаянието и взе връх. Тя заби нокти в лицето му и го застави да отстъпи назад. Той успя да я сграбчи за китките, преди да успее да го издере съвсем. Тя риташе и се дърпаше. Силата и го изуми. Беше като животинче, което се бореше за живота си, извиваше се и дереше своя далеч по-силен нападател. Бореха се в тягостната тишина и дори не осъзнаваха дали го правят за или против нещо. Той я притисна към стената на килията и ребрата и едва не изпукаха. Успя да освободи едната си ръка и се нахвърли отново да го дере, усещайки как ноктите и се забиват в лицето му.
-      Идън! – извика той разярено. – Спри!
Изведнъж всичко свърши. Тя нададе вик и се предаде. Стовариха се заедно на леглото. Едва дишаха. Тя отново посегна към него, но този път не за да го нарани, а за да се вкопчи в него.
-      Моля те – прошепна тя и притисна устни към неговите. – Моля те, не ме отпращай отново. Обичам те, Джоуел! Обичам те толкова много. Моля те, моля те...
Усещаше невероятна болка в гърдите си, сякаш сърцето му наистина се късаше. Кръвта бучеше в главата му, като ударите на пневматичен чук. Устните на Идън бяха отворени, дъхът и – топъл и влажен.
-      Моля те – повтори тя за сетен път с променен глас.
Той я прегърна. Целувката им беше внезапна и дива, със силата на отприщен бенд. Той се претърколи върху нея и притисна слабото и тяло към леглото. Шепнеше името и дрезгаво и приглаждаше разрошената и коса назад от лицето, а устните му пареха клепачите и, страните и, отворените и устни. Неговите бяха брутални в страстта си, притискаха и хапеха нейните, а ръцете му се плъзгаха по гърдите, бедрата, хълбоците...
Тя плачеше от чувствата, които напираха в нея и се мъчеше да смъкне дрехите му. Ръцете и търсеха начин да докоснат кожата му и да се плъзнат по топлата мускулеста плът на гърба му. Сега ги изгаряше друг огън, по-силен отпреди, по-всепоглъщащ. Тя усети как кракът на Джоуел се плъзна между бедрата и и той се задвижи срещу нея в първично движение, на което нейното собствено тяло откликна импулсивно.
Издърпа ризата му трескаво и усети кожата му до своята. Не спираше да хлипа очите и не виждаха нищо.  Той зарови лице в шията и отчаяно.  Тя потрепери, когато усети зъбите му, които я захапаха толкова близо до топлата артерия и опитаха вкуса на крехките и рамене.
-      Ухапи ме пак – шепнеше тя. – О, Джоуел, Джоуел....
Тялото и беше толкова уязвимо за неговата мощ, че страстта му почти я смазваше. Беше на границата с болката. Той дръпна фланелката и оголи гърдите и. Идън зарови пръсти в черната му коса, докато той целуваше вдлъбнатинката между тях. Дъхът му пареше, ласките му бяха припрени и настойчиви. Той обви с ръце малките и гърди и погълна възбудените вече зърна. Зъбите и езикът му не спираха да я измъчват.
Тя се изви към него и притисна гърди към лицето му. Усети острата му брада по нежната си кожа.  Не знаеше как да му се отдаде, как да изрази огромния копнеж, който я изпълваше. Искаше да го обгърне, да го обича, да изцели наранената му душа....
Джоуел се плъзна надоли и зарови лице в сатенено меката кожа на корема и.
-      Кажи ми, че ме обичаш – умоляваше го тя. – Кажи ми, кажи ми...
-      Обожавам те! – прошепна той задъхано. – Боготворя те...
Идън стенеше, докато пръстите му разкопчаваха медните копчета на джинсите и и ги смъкваха надолу по бедрата и. Трескаво желаеше да е гола и затова се отдели от него за миг. Захвърли джинсите си настрана, съблече трескаво и останалите си дрехи и се върна при него гола, с изключение на тюркоазените маниста на шията си.
Обятията му на любовник я обгърнаха. Устните им се сляха. Докосването на Джоуел между бедрата и беше шокиращо усещане, което я накара да се изопне като тетива на лък. Дахът застина в дробовете и. Тя не познаваше усещанията, които изпитваше в момента, но ги разпознаваше инстинктивно. Неизживени радости, нови, напълно нови. Пръстите му се плъзнаха между венчелистчетата на нейната женственост и сякаш погалиха най-дълбоката и същност. Тя усети как се увлажнява от желание и стана толкова мокра, че сякаш плътта и се разтапяше от докосването му.
Никога преди не беше изпитвала подобно нещо. Това заличаваше самоличността и, поглъщаше я. Беше повече от удоволствие. Това беше силен поток, който минаваше през цялото и тяло, река която извираше от разпукнатата земя.
Полът и вече се бе превърнал в един нов свят за нея. Сред удоволствието се криеше още по-голямо удоволствие и дори по-силен център на желанието. Той го откри нежно с вещина и възбудената тичинка отвърна на докосването на пръстите му, пробуждайки се за живот. Чувствата взеха връх над Идън и треперещото и тяло се изви от притока на пламналата кръв.
Идън почувства как открива цял един нов свят. Ето това. И това. Да, това всъщност бе търсила винаги.
Изведнъж си спомни. Спомни си как е било досега, как отчаяно е търсила без да намира, как непрекъснато се е стремяла към удоволствието, което изобщо не е било там, където го е дирила.
Било е тук. Онова, което никога не беше намерила, но за което винаги бе копняла. Онова, което винаги бе знаела, откакто го познаваше, че ще и даде.
Сетивата и сякаш регистрираха приближаването на експресен влак, който свистеше по релсите. Тя се протегна към него и пръстите и потърсиха колана му. Усещаше, че този път ще свърши най-накрая. Искаше го вътре в нея, когато това станеше, искаше да го почувства, да бъде с него, да бъде в нея.
Тя му говореше, умоляваше го, без да разбира какви думи изричат устата и, нито дали той ги разбира. Пръстите и го намериха най-накрая, възбуден и твърд, като символ на мощта, който изпълваше ръката и. Беше страхотно. Тялото му се напрегна върху нейното и той отметна назад глава от невероятното чувство, което изпита при докосването и.
-      Ела – помоли го тя, - ела при мен сега.
-      Идън – прошепна той нежно. – О, Идън...
-      Сега! – задъха се тя. – Моля те... ще... ще свърша.
-      Да – прошепна той и целуна страната и. – Да, да, да...
Но той не идваше при нея. Тя вече се спускаше по гърба на водопада и се понасяше безпомощна по течението. Защо той не идваше при нея? Искаше да го убеди, да го моли, но думите и се бяха превърнали в неразбираеми стонове... Беше прекалено късно, помисли си тя трескаво, прекалено късно...
Чувстваше се така, както винаги беше знаела, че ще се чувства, дълбоко, в центъра на душата си. Не беше като хероин, не беше като нищо друго. Имаше начало и край, но между тях лежеше някаква мистерия. От слабините до вътрешностите и, от гърдите надолу към бедрата и и оттам обратно към мозъка.
-      Ела при мен – чу се тя да мълви. – Джоуел, ела при мен...
Усети как той поклати глава. Разтвори замаяно очи и видя агонията, изписана на лицето му. Изпита съжаление към него, докато оргазмът и все още отзвучаваше на вълни.
-      Любов моя, защо? Какво не е наред?...
-      Това ... е... грях.
Инстинктът и подсказа, че не може да спори с него. Тя се плъзна към него и го пое с уста. Беше солен и топъл и изпълваше устата и. Тя чу гласа му, разтреперан и все пак екзалтиран. Спомни си другите пъти, когато беше правила това, но не от любов, а от користно покорство. Тогава и се струваше, като наказание. Сега беше красиво, свещено...
Тя не искаше да го дразни, не искаше да му даде повод да и откаже да го направи. Държеше здраво члена му с ръка и смучеше възбудената глава...
Той извика отново и в екстаза си тя чу, че вика името и.
Усети началото му както беше започнало при нея – дълбок вътрешен спазъм. Изведнъж почувства как се изду, как под пръстите и семето му извира.  Тогава той свърши, на малки капки, солени и гъсти. Тя се притисна към него, когато той се опита да и се изплъзне и усети потръпването на всеки мускул в тялото му. Беше го накарала да излее семето си върху нея, защото по този начин искаше да скрепи акта на единение, който трябваше да осъществят.
Потръпванията на Джоуел станаха забавени и съвсем замряха. Тя осъзна, че той плаче като дете. Остави го да се отпусне и прегърна главата му.
-      Обичам те – повтори тя нежно. – Обичам те толкова много...
Той плачеше на гърдите и, а раменете му се тресяха от безутешна мъка. 
Трябваше му известно време, за да се овладее. Тя го прегръщаше в мечтателно спокойствие, изпълнена от чудото, което и се беше случило, от промяната, която беше настъпила у нея, от новите и непонятни усещания, които бе изпитала.
-      Това грях ли беше? – попита го тя, когато най-накрая спря да плаче.
-      Не толкова голям, колкото другия – каза той. Гласът му звучеше безкрайно уморено. – Но пак е грях.
Тя погали мократа му от пот коса.
-      Защо? Беше толкова прекрасно.
-      Именно от това се боях. – Той седна великолепен в голотата си. Но лицето му беше съсипано от мъка. Погледа му беше безкрайно отчаян, когато я погледна.  – Ако ти бях казал преди, това никога нямаше да се случи.
-      Да ми кажеш какво – попита тя.
-      Тя е и моя майка.
Идън затвори очи, за да не го чува. Чу единствено собствения си глас.
-   Коя е и твоя майка? – макар вече да знаеше отговора и непоносимата мъка да бе започнала да забива ужасните си нокти в нея.
-      Мерседес Едуард е моя майка. – Кожата и беше студена като лед, а мозакът и – вцепенен. – Аз съм твой брат, Идън.

из „Плът и кръв”
на Мариус Габриел






***

Няма коментари:

Публикуване на коментар