Powered By Blogger

четвъртък, 10 януари 2019 г.

8 етапа на пламъците близнаци...





Любовта, която се изживява между два отново събрали се пламъка близнаци, е като див звяр.

Тя не може да бъде превзета. Тя не може да бъде задържана. Не може да бъде опитомена. Вместо това, тя гори ожесточено с неугасима интензивност, която е едновременно вълнуваща и страхотна. Любовта, преживяна между пламъците близнаци, е като Свещения Огън: тя ви изпепелява, но също така ви превръща в ново създание, като Феникс, възраждащ се от пепелта.
Въпреки че всяка връзка пламък близнак е уникална и не може да бъде опростена, има общ модел, който обикновено се появява в тези съюзи. Като човек, който е преминал през сливането на пламъци близнаци, знам колко поразително (и дори ужасяващо) такова преживяване може да бъде. Щях да се радвам да прочета статия за обичайни знаци при пламъци близнаци, когато преминавах през такова дезориентиращо преживяване. Но тогава не знаех нищо за пламъците близнаци или тяхното значение. Така че тук бих искала да ви предложа това, което ми липсваше: обща карта, която може да ви помогне като ви насочва в определянето къде сте точно сега.

8 ОСНОВНИ ЕТАПА ПРИ ПЛАМЪЦИТЕ БЛИЗНАЦИ
Пламъците Близнаци са считани за същества, които помагат на нашите души в намирането на завършеност. Древният гръцки философ Платон пръв е създал идеята за душите „разделени на две“, които вечно жадуват да намерят своите „други половинки“. Тези дни все още носим тази идея за „намиране на другата ни половина“, но за съжаление смятаме, че е абсолютно наложително да намерим друг човек, който да бъде завършен. Моля, имайте предвид, че докато пламъците близнаци ни помагат да преживеем безусловна любов и да израстнем невероятно, както хора, не всички ние откриваме нашите пламъци близнаци и не всички ние се нуждаем от пламъци близнаци, за да се чувстваме пълни.
Също така, това помага да се помни, че степента, до която можете да изпитате хармония във взаимоотношенията си с пламъка близнак, зависи от вашето ниво на душевна зрялост. Например, на две стари души ще им е много по-лесно да издържат заедно, отколкото на две млади души.
Затова, имайки предвид това, кои са осемте основни етапа при пламъците близнаци, които вероятно ще изпитате във връзката си?

ПЪРВИ ЕТАП – КОПНЕЖ ПО „ЕДИНСТВЕНИЯ“
В този предварителен етап вие сте прекарали целия си живот, жадувайки за „Единствения“, който все още не съществува във вашия живот. Имате това странно усещане, че някой, който е отлично отлят по калъп за вас, е „някъде там“, но не знаете точно къде или кога ще се появи в живота ви. Въпреки че копнеете за вашия пламък близнак, имате чувството, че той ще ви се появи в някакъв момент.
Този етап също понякога преминава в „подготовка“ за пристигането на пламъка близнак, на несъзнателно ниво. В моя случай, трябваше да се науча да обичам себе си, преди да срещна моя. За другите този етап на подготовка включва развитието на себе-осъзнаване, откриване и разбиране.

ВТОРИ ЕТАП – СЪЗИРАНЕ НА „ЕДИНСТВЕНИЯ“
В един момент ще съзрете за кратко вашия пламък близнак. Независимо дали става дума за сигнал в съня или за истинска среща, внезапно Възлюбения може да бъде усетен. Резултатът е дълбок. Чудене, радост, безпокойство и опиянение настъпват бързо. За тези, измежду нас, които са предпазливи, резултатът е продължителното усещане за интензивно любопитство и желание да опознаят по-добре човека. Не знаете какъв точно е, но този човек е изключително специален. Подобно на мен, дори може да усетите, че този човек ще играе изключително важна роля в живота ви – дори преди да го опознаете както му е реда.

ТРЕТИ ЕТАП – ВЛЮБВАНЕ
Когато си паднете по този човек, ще си паднете много, много здраво. Ще си паднете по-здраво, отколкото някога сте си падали по някого – и ударът ще ви остави без дъх. Всъщност, като започнете да опознавате по-добре вашия пламък близнак, ще се влюбвате все по-дълбоко в него. В резултат на това ще ви е трудно да стоите с два крака на земята. Може да се чувствате объркани, болни от любов и няма да приличате на себе си. Може дори да се опитате да устоите на привличането, но в крайна сметка ще приемете реалността, че сте дълбоко и лудо влюбени.

ЧЕТВЪРТИ ЕТАП – ВРЪЗКАТА ОТ ПРИКАЗКИТЕ
Тъй като и двамата в крайна сметка разкривате чувства си и започвате връзка, ще чувствате живота като приказка. Вашите отношения с него ще бъдат перфектни по всякакъв възможен начин. Ще изглежда, сякаш вашият пламък близнак изпълнява всяка нужда, която имате и всичко, което някога сте искали. Това вкусване на „рая“ е онова, на което зрелите взаимоотношения с пламъка близнак изглеждат, преди следващите няколко етапа на сътресения.

ПЕТИ ЕТАП – ВЪНШЕН СМУТ И ВЪТРЕШНО ПРЕЧИСТВАНЕ
На този етап има неприятности в рая. Тъй като екстазът от първоначалния период на събрание намалява, егото започва да припламва. Изведнъж възникват различия в мнението, вкуса и личността, а от мрака излизат наяве стари рани. Макар и нашите пламъци близнаци споделят и отразяват нашите най-дълбоки нужди, желания и мечти, те също са склонни да отразяват нашия сенчест аз. Например, ако сте емоционално потиснат човек, вашият пламък близнак вероятно ще е емоционално експлозивен. Ако сте склонни да бъдете арогантни, вашият пламък близнак най-вероятно ще бъде несигурен и тих. По този начин нашите пламъци близнаци ни предизвикват, дразнейки нашите несигурности. Това може да бъде вбесяващо, опустошително и много болезнено.
Макар че всички спорове и битки на този етап може да изглеждат катастрофални, истината е, че те са необходими за нашия растеж. Без да бъдем провокирани, без да виждаме себе си каквито сме „наистина“, ние живеем в илюзия и не успяваме да израстваме. Но това със сигурност е трудно да се разбере, докато преживявате такава турбуленция във вашите отношения!

ШЕСТИ ЕТАП – БЕГЛЕЦЪТ И ПРЕСЛЕДВАЧЪТ
Докато напрежението се покачва, обичайно е за единия партньор (или понякога и двамата) емоционално или физически да се оттегли и да „избяга“, а другия да преследва, в игра на котка и мишка. Понякога това включва емоционално изключване и мълчаливо отношение. В други случаи това включва физическа раздяла и в крайни случаи, перманентно прекратяване на връзката. На този етап пламъците близнаци преживяват изпитание чрез огън. Докато някои отношения продължават и се засилват, други се разпадат на парчета. Както споменах в началото, всичко това зависи от душевната зрялост на всеки партньор. Понякога единият партньор напуска за много години и след това се връща, само за да повтори отново цикъла. От друга страна, преследвачът има тенденция да бъде по-психически и емоционално зрял партньор от двамата, опитвайки се да намира решение за всичко и да компенсира.

СЕДМИ ЕТАП – КАПИТУЛАЦИЯ И РАЗПАДАНЕ
Щом сянката на връзката ви се разкрие, може да изпитате период на капитулация. След толкова много мъчения, страдания и провокации, вие и двамата започвате да се отваряте за вашите рани и несигурност. На този етап е често срещано преживяване чувствително разтваряне на егото и емоционална експанзия. С разхлабването на егото се научават важни уроци за собствения характер и за природата на „другия“. Когато започнете да учите как да се справяте с различията си, зрелостта на вашата връзка се задълбочава и по този начин укрепва.
Обичайно е да преминете през етапи 6 и 7 много пъти във вашата връзка.

ОСМИ ЕТАП – ЕДИНСТВО
Тъй като ще става все по-лесно да се справяте я проблемите в отношенията ви, ще влезете в период на духовно обединение. На етап осем е обичайно за вас и двамата да откриете споделено значение, страст или причина, която ви носи взаимно чувство за осъществяване. Тъй като егото продължава да се разхлабва, се научават добродетели като прошка, разбиране, съпричастност и търпение. Колкото повече и двамата работите по всеки въпрос, който излиза на пътя ви бдително, толкова повече преживявате усещането за „Единство“ или смърт на егото.

Източник:
Loner Wolf
http://astroshine7.com



 *****

Няма коментари:

Публикуване на коментар